Nebezpečí kouření z třetí ruky

Nebezpečí kouření z třetí ruky. Myslíte si, že je to blbost? Že jste o tom nikdy neslyšeli? A přesto toto nebezpečí existuje.Nebezpečí kouření z třetí ruky 

Všichni víme, že kouření škodí zdraví. Toto varování je povinně uvedeno na každé krabičce cigaret i s patřičně drastickým obrázkem, aby každého odradil. Každý kuřák dobře ví, že si zdraví poškozuje sám, kouří dobrovolně a zná zdravotní rizika.

V současnosti je také všeobecně známo, že existuje pojem „pasivní kouření“ a i tento typ kouření škodí zdraví. Dokonce prý více, než když kuřák kouří. Žádný rozumný nekuřák dobrovolně pasivně ne kouří.

Třetí a nejhorší varianta kouření je z „třetí ruky“. V tomto případě nekuřák vůbec netuší, že přijímá do organismu jedovaté látky, které v ovzduší, na záclonách, podlahách, kobercích nebo na oděvu, dechu, vlasech či rukách kuřáka zůstaly zachycené dlouho poté, co dokouřil poslední cigaretu a místnost dávno opustil.

 

Také „kouření z třetí ruky“ poškozuje buňky a DNA. Studie publikovaná v časopise Mutagenesis prokázala, že „kouření z třetí ruky“ má neblahý vliv na naši DNA, Kuřákovo_SOSdokonce došlo k poškození této DNA. V roce 2008 vznikla první studie, zabývající se výzkumem toxických látek, které se zachytily na oděvu kuřáka a ulpěly ve vnitřním zařízení místnosti, kde se před tím kouřilo.

V této době vznikl termín „kouření z třetí ruky“.  

 

V cigaretách je téměř 4.000 jedovatých látek.

Po kuřákově vykouřené cigaretce zůstaly v ovzduší a na věcech toxické látky, formaldehyd, benzen, arzen, olovo, nitrosaminy, které ohrožující hlavně zdraví děti, zvláště těch ještě nenarozených. Toxické látky se podílení na poškození vývoje plic a zvyšují riziko vzniku astmatu. Navíc poškozují ještě nevyvinutý dětský mozek.

Pro ostatní nekuřáky „kouření z třetí ruky“ přináší riziko vzniku rakoviny a dalších nepříjemných nemocí.

 

Zplodiny z kouření jsou plné jedovatých látek

Domnívám se, že většina kuřáků, a tím myslím muže i ženy, nevědomky ohrožují své děti „kouřením z třetí ruky“, protože nemají patřičné informace. Mylně se domnívají se, že když kouří v jiné místnosti, než jsou děti, že tím pro jejich bezpečnost udělali maximum. Bohužel vůbec netuší, že rakovinotvorné látky se s nimi táhnou všude, kam se hnou. Možná, kdyby nad tím přemýšleli, tak by vždy, když se jdou pomazlit s dítětem, alespoň omyli obličej a ruce, aby alespoň částečně smyli toxické látky.

  

Kouření ničí vitamín C kuřákům i nekuřákůmVitaminy Vital B+C komplex nezbytný pro kuřáky

S každou vykouřenou cigaretou se ztrácí z těla až 30 mg životně důležitého vitamínu C. Všichni kuřáci, aktivní i pasivní, by tedy měli vitamin C pravidelně doplňovat v přiměřených dávkách. Vitamin B a C doplníte tobolkami VITAL B+C komplex.

Tzv. drahá moč, protože se nadbytek vitamínu C vyloučí močí, s sebou odvede z těla jedovaté toxiny, které se na „C“ navážou. Vital C ochraňuje buňky, působí na stres. Samozřejmě, že doplňování vitaminů má předcházet pestrá strava. Důležitý je ovšem zdroj ovoce a zeleniny. Těch vitamínů a minerálů v ovoci a zelenině dovážené v nezralém stavu zase tak moc není. Podepsala se na tom mj.i intenzita zemědělství, skladování, trhání nedozrálých produktů...

 

Detoxikace pro kuřáky i nekuřáky

Pro kuřáky je vhodná detoxikace organismu. Doporučujeme bylinky na detoxikaci pro kuřáky: Kuřákovo SOS. Pročistí cévy, zprůchodní žíly, uvolní plíce.

 

Kouření je kyselinotvorná závislost

 

Na jeho neutralizaci používáme Zásaditou směs MINERALY nebo jejich modifikace s vitamíny a stopovými prvky. Zásaditá směs MINERALY je sypká směs na přípravu zásadotvorného nápoje s minerály vápník, hořčík, sodík a draslík.