Melounová detoxikace

Melounová detoxikace je velice příjemná forma očisty organismu.  melounová detoxikace

Detoxikace, tedy odstranění toxických látek z těla, může být náročné a nepříjemné, nebo jednoduché, příjemné a chutné.

 

To mám nejradši.  Žádné omezování, nucení se do něčeho nebo zákazy, náročné vaření, pravidelnost stravy, shánění vybraných surovin, složité procedury. V teplém letním období, když člověk ani nemá chuť k jídlu, jen má žízeň, je ideální detoxikační kúra z melounu.

 

Jak detoxikovat melounem

Po celý den si můžeme popřávat neomezeně podle chuti vyzrálý meloun. Nejvhodnější je baštit meloun pokojové teploty, aby nebyl moc vychlazený, to by nebylo nejlepší pro žaludek. Tak akorát..

 

Nejdůležitější látky obsažené v melounuEva s melounem

 

V dobře vyzrálém melounu je množství karotenu, vitamíny B1, B2 , B6, C, kyselina křemičitá, hořčík, vápník, draslík, železo, fosfor, zinek, fluor, měď, kyselina listová, kyselina pantotenová-vitamín B5, steriny, sekundární rostlinné látky a veledůležitá voda, tedy H2O, bez které není život.

 

Melouny jsou vhodné pro všechny krevní skupiny.

 

Léčivé účinky melounu

  • pročišťuje organismus a zbavuje ho od usazených produktů látkové výměny
  • pročišťuje krev a lymfu
  • významně pročišťuje ledviny a močový měchýř
  • zpevňuje pojivovou tkáň a tím udržuje pokožku svěží a hebkou
  • zlepšení nálady a zmírnění stresu
  • ve větším množství působí projímavě při zácpě
  • dodává minerály, vitamíny, stopové prvky
  • patří mezi zásadotvorné potraviny
  • dodává tekutiny
  • dodává radost ze zdravého jídla, tedy aspoň mně

 

Melounová přírodní kosmetika

  • Pleťová maska z melounu vyhladí pokožku a hydratuje ji.
  • Když se meloun v kosmetické praxi používá vnitřně (nestačí samozřejmě jednorázově), zlepší kvalitu vlasů, kůže i nehtů a působí na zmírnění celulitidy. Meloun obsahuje křemík a zásadotvorné minerální látky.

 

Melounové doporučení

 

Nekombinujte meloun s jinými druhy ovoce nebo zeleniny. Meloun jezte samostatně a s určitým časovým odstupem od jídla, doporučuje se alespoň ½ hodiny.

Právě půl hodiny trvá melounu, než dorazí do střev. Kdyby se po cestě potkal a kombinoval s jídlem, vyvolalo by to kvašení potravy. Co kvasí, to také nafukuje, meloun tedy může vyvolat nadýmání.

 

Zásadotvorný meloun

 

Meloun patří mezi zásadotvorné potraviny, kterých bychom měli jíst více než kyselinotvorných. Zásadotvorných potravin by mělo být cca 80% a kyselinotvorných 20%. Bohužel v naší stravě je tento poměr právě naopak. Naštěstí přes léto můžeme zdravě a chutně tento poměr zlepšit.

 

Hubnutí s melounemVláknina na hubnutí Dr.Slim

 

Během celého dne jezte vyzrálý meloun a pijte pouze čistou vodu. K pití si můžete uvařit také zázvorový čaj.

V případě, že budete mít hlad a „prázdno“ v žaludku, dejte si tobolky s vlákninou glukomannan  Dr.Slim. Vláknina výrazně nabobtná, vyplní prázdné místo v žaludku a ve střevech. Glukomannan Dr. Slim je nutno důkladně zapít. Dr.Slim snižuje cholesterol a napomáhá hubnutí, pokud dodržíte doporučené dávkování a nízkoenergetickou dietu. Zažene hlad.

 

Melounová dieta trvá 1-3 dny a během této doby dojde k odlehčení organismu, pročistění ledvin a močového měchýře. Vyčistí se lymfa a krev, zmírní se otoky končetin. Meloun rehydratuje, tedy zavodní, organismus.

 

Meloun zdravě a chutně doplní minerální látky a vitamíny.

 

V případě, že chcete čistění organismu zesílit pročištěním střev a trávicího traktu mechanickým způsobem, použijte 3 x denně 2-3 tobolky Francouzského zeleného jílu.Jíl a zásaditá směn na odkyselení

 

 

Pokud byste jedli meloun ve dnech, kdy je chladno, mohl by zastudit žaludek. Žaludek zahřeje také již výše zmíněný zázvorový nebo skořicový čaj, vlažné si můžete osladit medem.