Záhadné enzymy – prameny života

Enzymy jsou tajemné síly, které mají schopnost přeměňovat jakoukoliv hmotu v jinou. Někdy se jim říká „ prameny života“ nebo také „základní Enzymy v jablkukameny života“, neboť nás doprovázejí od prvého nadechnutí do posledního výdechu. Vědci první enzym objevili teprve v roce 1836, ačkoliv se po něčem tak tajemném pídili dávno před tím.

Že existuje nějaká látka, která přeměňuje hmotu na něco jiného, věděli již naši předci, kteří vyráběli z mléka tvaroh a sýr, z ječmene pivo nebo z moštu víno. Do konce minulého století objevili vědci na 2500 druhů enzymů, z nichž většinu si tělo umí vyrobit samo, a tato zatím objevená řada ještě není zdaleka u konce.

Co je to enzym

Enzym je bílkovina, která se s dalšími látkami podílí na urychlení biochemických reakcí v organismu, bez kterých by všechny pochody trvaly velmi dlouho.

První zmínky o existenci záhadné látky jsou pro ty, kteří umí číst mezi řádky, známy již z Bible. Když Eva kousla do jablka, vytvořil se hnědý povlak na ovoci. V tom okamžiku proběhl děj podmíněný enzymy a vyvolaný snahou jablka uzavřít velkou ránu. Povlak má za úkol chránit ostatní Enzymy jsou v zeleninědužinu před vyschnutím, vniknutím bakterií a plísní a současně pod ochranným povlakem se uvádí do chodu ozdravný proces. Takto se brání příroda.

První zmínky o enzymatické léčbě se nalezly opět v Bibli: na ránu se přikládal sušený fík, jehož léčivé látky ránu vyléčily. Primitivní národy využívají účinků fíků, papáji a ananasu na léčení ran dodnes. Takto příroda pomáhá.

 

Enzymy potřebují hořčík

 

Pro správnou enzymatickou činnost je nesmírně důležitý hořčík, který se podílí až na 100 enzymatických činností.

Hořčík posiluje svaly a nervy, aktivuje enzymy, nezbytný je pro vývoj zubů a kostí, ovlivňuje, energetický metabolismus, činnost nervové soustavy. 

Hořčík-povolené zdravotní tvrzení:

Hořčík přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání

Hořčík přispívá k elektrolytické rovnováze

Hořčík přispívá k normálnímu energetickému metabolismu

Hořčík přispívá k normální činnosti nervové soustavy

Hořčík přispívá k normální činnosti svalů

Hořčík přispívá k normální syntéze bílkovin

Hořčík přispívá k normální psychické činnosti

Hořčík přispívá k udržení normálního stavu kostí

Hořčík přispívá k udržení normálního stavu zubů

Hořčík se podílí na procesu dělení buněk

 

Zdroj hořčíku:ovoce, tmavě zelená zelenina, řasy, chaluhy, ořechy, semena, brambory, ananas, med, mandle, avokádo, banány, jablka, fazole, klíčky…

Hořčík můžete vhodně doplnit také např. Alkalinkou, což je zásaditá směs minerálů v tobolkách, kde jsou hořčík, vápník a draslík.

Vhodná je také sypká směs na přípravu ochuceného nápoje Zásaditá směs Mineraly.

Doplňky stravy by měly stravu vhodně doplňovat, důležité je tedy dodržovat pestré stravovací návyky.

Enzymy jsou v ovoci, čerstvé zelenině a také v medu. Proto byl dříve med používán na překrytí čerstvé rány, aby se do ní nedostala infekce a rána se zacelila.