Holubi přenášejí nebezpečné nemoci

Pozor na holuby, přenášejí nemoci.holub-z internetu

Směs potencionálních nemocí, ta pochází z holubího trusu na parapetu okna, na balkoně, v prachu před domem.

Víte, jaké nemoci přenášejí holubi?

ornitóza (přenášená bakterií chlamydie) – vypadá v podstatě jako netypický, ale úporný „zápal“ plic. Pro lidi je vysoce nakažlivá. Léčí se silnými antibiotiky s negativními účinky na organismus.

ptačí tuberkulóza – ta není tak zákeřná vůči plicím, ale zničí játra a slezinu. Více nebezpečná je pro samotné ptáky – papoušky, drůbež atd., kteří pak umírají.

salmonelóza – průjmové a horečnaté onemocnění, vysoce nakažlivé pro lidi

roztoči – působí na člověka jako alergeny, spouští různé druhy alergií, nejčastěji astmatické

trichomoniáza - nakažena je prakticky celá populace holubů, záleží na stupni promoření nákazou. Jde o parazita.

klíšťová encefalitida – holubí klíšťata sice vypadají jinak než lidská, ale 

klíště

sají krev ráda i lidem, nebezpečné onemocnění

toxoplazmóza – parazitická choroba, která se nemusí nijak rozpoznat, ale parazit umí měnit i chování člověka, například lidé napadení toxoplazmózou víc riskují za volantem, u těhotných žen způsobuje potrat

- plísňová onemocnění -velmi úporná a dlouhodobá léčba

Jak se zbavit holubů

Můžeme si položit základní otázku, jestli a jak se účinně bránit nemocem přenášeným holuby.

Rada není úplně jednoduchá. Holubi byli, jsou a budou, dalo by se říct, že jsou nezničitelní. Holubům nevadí, že je chcete odradit od usednutí na parapet zavěšeným CD, které se blýská. Holub si poradí, kam usednout, když na něho nastražíte bodce na parapetu. Holub je prudce inteligentní a okamžitě si najde místo, kde jinde usedne a zahnízdí.

Někde jsem četla, že holub má prý inteligenci tříletého dítěte, to už není úplně naivní stvoření. Holub jde logicky tam, kde se mu bude dobře dařit.

Někdo nastraží jako zábranu před usednutím holubů na balkoně síť.  Jenže ani síť před roztoči a klíšťaty, padajícími z holubů nepomůže.

Holubů se zbavíme jedině tak, že zabráníme jejich přemnožení. To je možné pravidelným snižováním jejich populace o třetinu. Likvidace se musí provádět každé 2-3 roky. Tato akce patří do rukou odborné firmy pověřené Městským úřadem.

Některé nepatřičně soucitné „dobré duše“ od podzimu do jara přikrmují holuby, aby chudáci přežili zimu.

Prosím, mějte ohledy k ostatním, nekrmte holuby, chceme být zdraví!

Kdo je ohrožen nemocí z holubího trusu

 

Ti se odvděčí vyšší schopností se množit. Tyto dobré duše si ovšem neuvědomují, že přímo ohrožují zdraví všech obyvatel domu. Ohroženy jsou děti, psi, pohybujících se blízko nad chodníkem pokrytém holubím trusem, zvláště ohroženy jsou těhotné ženy. Těm hrozí, že by mohly potratit. A samozřejmě i ti, kteří udržují  pokálené parapety v čistotě a při úklidu přijdou do styku s velmi nebezpečnou látkou. Suchý holubí trus poletuje vzduchem a obsahuje parazity, kteří jsou v něm schovaní. Tento obohacený prach vlítne přímo do bytu, kde se uklízí, ale zároveň i k sousedům, kam dolétne, tam škodí… Holubi a holubí trus tedy ohrožují zdraví nás všech.

 

Pokud onemocníte některou z nemocí přenášených holuby, patří diagnostika i léčba do rukou lékaře. Samozřejmě, že organismus můžete posílit přírodní cestou.

 

Rada na závěr

„Nekrmte holuby, snížíte tím rizika onemocnění.“ A ušetříte si tím průvan ve vaší peněžence. Hrozí vám pokuta až desítky tisíc korun, záleží na obci, kde svůj hanebný čin provádíte..