Ukládání tuku do cév

Ukládání tukových částic do stěn tepen je špatné. Tukové látky, cholesterol, se usazují na stěnách cév, což způsobuje zúžení průměru tepny, zmenšení průtoku krve a snížení pružnosti tepny. Tím pádem jsou orgány hůř zásobeny okysličenou krví a dochází k jejich poškození. Cévy ucpané tukem znemožňují volné proudění krve.

Cévy jsou trubky, kterými teče krev nebo míza.

Krevní cévy se dělí naOlivovník.na cholesterol

  • Tepny (artérie)jsou cévy, které vedou krev od srdce.

  • Vlásečnice (kapiláry) jsou cévy, které propojují tepny a žíly mezi sebou.

  • Žíly (vény) jsou cévy, které vedou krev k srdci.

Mízní cévy odvádějí lymfu (mízu), což je tkáňový mok a látky, které neprojdou krevními vlásečnicemi.

  • Mízní vlásečnice

  • Mízní cévy vznikají spojením mízních vlásečnic. Provádějí lymfu mízními uzlinami, které jsou důležité pro imunitu a vznikají zde lymfocyty, což jsou bílé krvinky.

  • Mízní kmeny vznikají spojením mízních cév

Co je to cholesterol

Cholesterol je látka tukové povahy, která je součástí každé naší buňky. Cholesterol je pro organismus nepostradatelný, ale přesto ho nesmíme mít v krvi nadbytek.Borůvka na cévní systém Tělo si ho částečně vyrábí samo a část zpracuje z potravy. Cholesterol je důležitý zvl. pro mozkové buňky, výrobu D vitamínu a některé hormony.

Hodnoty cholesterolu

  • Přiměřená hranice cholesterolu v krvi: do 5,16 mmol/l

  • hraniční hranice cholesterolu v krvi: 5,16 – 6,18 mmol/l

  • vysoká hranice cholesterolu v krvi: > 6,18 mmol/l

Cholesterol je HDL (hodný)- jeho vysoká hladina v krvi je známkou toho, že organismus má schopnost vyloučit nadbytečný cholesterol tím, že ho odvede krví do jater. Tam podlehne metabolickým jevům a je vyloučen. Takže vysoký HDL cholesterol snižuje vysoký LDL.

Cholesterol LDL je to, co způsobuje ukládání nadbytečného cholesterolu v stěnách cév. Tím je činí nepružnými a zužuje se tak využitelný prostor pro průtok krve, což zvyšuje tlak a ohrožuje srdečně cévní systém a zdraví člověka. Pokud je hladina LDL do 3 mmol/ l, je to v tento okamžik v normě, ovšem již se objevují informace, že hladina LDL by měla být do 1,8 mmol/l..

Muži jsou ohroženi dříve a více, ženy začínají mít problémy většinou až po přechodu.

Při příjmu potravy s tukem je důležité, jestli je tuk v podobě nasycených nebo nenasycených tuků. Zvýšené množství lipidů nebo lipoproteinů v krvi je významným rizikovým faktorem aterosklerózy.

Co udržuje normální hladinu cholesterolu

Cholesterol snižuje dostatek pohybu, úprava stravy, snížení rizika stresu. Bylinky mohou hladinou cholesterolu vyladit.

Gemmoterapie – výtažky z pupenů rostlin na udržení normální hladiny cholesterolu mají pozoruhodné výsledky. Za zmínku určitě stojí např. olivovník borůvka.

Olivovník napomáhá přirozené obranyschopnosti organismu, působí na  odolnost, imunitu a krevní tlak, nastoluje normální hladinu cukru v krvi, působí na normální funkci dýchacího systému, normální funkci vylučování ledvin a močových cest a působí na trávicí soustavu.

 

Vztah ke zdraví ze seznamu dosud neposouzených zdravotních tvrzení podle článku 13.1 - tzv. "On hold" seznamu 
Borůvky na cholesterol

Borůvka  na zrak, kosti, kardiovaskulární soustavu, metabolismus glukózy, lipidů a bílkovin

Borůvka se používá na normální stav zraku, působí na metabolismus glukózy, krevních tuků a bílkovin.

Lipidy jsou tuky.

Dr.Slim-vláknina glukomannan přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi, pokud přijmete 4 g glukomannanu za den, což je 6-7 tobolek během dne před jídlem a dostatečně zapijete tekutinou, je potřeba vypít 2 sklenky vody.

Dr.Slim napomáhá také hubnutí, pokud ještě udržíte nízkoenergetickou dietu a budete užívat již zmíněných 6-7 tobolek za den.

 A jako při všech problémech i v prevenci zdraví je důležitá vyvážená a pestrá strava a pohyb a regulace míry stresu.