Dlouhá polévka je lék na chřipku

Lék  na chřipku-polévka. Chcete vědět, v čem je ta finta, že polévka léčí chřipku?

Osvědčený recept našich babiček, tedy silný slepičí nebo kuřecí vývar, opravdu pomáhá při nachlazení. Pro toto tvrzení máme konečně vědecký základ. Sláva, tradice je vědecky potvrzena. V našich krajích bývalo zvykem také přinést rodičce „do kouta“ silnou slepičí polévku. Jakmile začala žena rodit, babka skočila na dvorek, podřízla starou vysloužilou slepici a dala ji vařit. Porod trval nějakou tu hodinu, tak se slepice mohla v horké vodě dostatečně dlouho převalovat. Polévka nastartovala rodičce sílu po porodu a pomohla při začátku kojení.

 

Vědecké potvrzení o léčivém účinku polévky

 

Stephen Rennard, plicní specialista z University of Nebraska Medical Centre, zjišťoval, zda kuřecí polévka sníží pohybu neutrofilů, buněk, které spouštějí v místě infekce zánět. Studie potvrdila, že ano, ačkoliv Rannard nebyl schopen vysvětlit, které složky polévky onen pozitivní vliv způsobují.

 

Recept na dlouhou polévku

 

Slepici nebo kuře dáme do lehce osolené vody vařit. Když vzkypí, posbíráme pěnu. Potom zmírníme var, přidáme řasu, např.Chaluhu bublinatou, která dodává minerální látky. Vaříme a vaříme. Nejlepší na dlouhé vaření polévky je tzv.pomalý hrnec, který nemusíte hlídat a tak často dolévat vyvařenou vodu. Hrnec má taky nepatrnou spotřebu energie oproti jiným způsobům vaření. Vývar vaříme 8, 10,12, a když chcete, tak i více hodin. Nejlepší restaurace na světě vaří vývar 12-24 hodin. Kdo to nezkusí, tak nikdy nepozná rozdíl. Vůně po celém bytě, silný vývar, který přímo láká k vypití.

 

Po tak dlouhém varu samozřejmě už maso není úplně použitelné. Někdy ho ani pes nechce. Ale ta síla je právě ve vodě, ve které se maso vařilo.

 

Jak dlouhou lze polévku uchovávat?Vital D na imunitu

 

Nějakým záhadným způsobem se stalo, že vývar se nezkazí, nezačne kvasit nebo zavánět, ani když ho 3 dny (možná i více) necháte při pokojové teplotě v místnosti. A pokud jste ho navařili větší množství a chcete ho mít při ruce, tak naporcovaný vývar můžete zmrazit a uschovat pro případ počínající nemoci.

 

Dlouhá polévka při nachlazení

 

Při prostydnutí, začínajícím kašli, rýmě, bolesti v krku a viróze nebo angíně doporučuji použít vývar jako základ polévky, do které přidáme cibuli, česnek, pórek, pažitku, bílou ředkev, pepř, chilli papriku, kurkumu a čerstvý kořen zázvoru. Ingredience nemusí být všechny, vrazte tam, co zrovna dům dá…Přece nebudete lítat po obchodech, abyste roznášeli bacily...Po vypití polévky vlezte do postele a vypoťte se, v mnoha případech to postačí pro zastavení začínajícího onemocnění.

 

Podle čínské medicíny je zatím nemoc na povrchu a vypocením ji vyženeme pryč. Dlouhá polévka posiluje ledviny a imunitu.

Dlouhou polévku můžete dochutit kořením, povařit na závěr zeleninu a během dne popíjet nebo vývar použijte jako základ pro přípravu omáčky.

 

Kdy vznikne nemoc

 

Nemoc vznikne tam, kde panuje nerovnováha. Fyzická nebo psychická. Takové tělo je náchylnější k vypuknutí zdravotních nesnází.  Platí, že všeho moc škodí a dobrého pomálu.

Normální funkce imunitního systému

Imunitní systém je v normálu, když všechno funguje jak má a nevznikají zdravotní zádrhele. 

Vitamín D  v našem organismu vzniká přijímáním slunečního záření a ze stravy. Ideální by bylo, kdybychom denně pobyli na slunci 10-20 minut. Pestrá a vyvážená strava by měla přinést dostatek minerálů a vitamínů. Doplňky stravy doplňují to, co chybí.

Povolená zdravotní tvrzení pro vitamin D

Vitamin D přispívá k normálnímu vstřebávání/využití vápníku a fosforu

Vitamin D přispívá k normální hladině vápníku v krvi

Vitamin D přispívá k udržení normálního stavu kostí

Vitamin D přispívá k udržení normální činnosti svalů

Vitamin D přispívá k normální funkci imunitního systému

Vitamin D přispívá k udržení normálního stavu zubů

Vitamin D se podílí na procesu dělení buněk

Vitamin D je potřebný pro normální růst a vývin kostí u dětí

 

 

Tobolky Kurkumin a piperin 

OBSAH JEDNÉ TOBOLKY KURKUMIN A PIPERIN PLUS

400 mg 48 g netto +/-5%.

Tobolka 400 mg obsahuje:

290 mg 95% kurkuminu

3 mg 95% piperinu

106 mg oddenku kurkumy dlouhé

1 mg pepře černého

 

NÁVOD K POUŽITÍ TOBOLEK KURKUMIN + PIPERIN PLUS

1-2 kapsle Kurkumin + Piperin denně s jídlem nebo hned po jídle. Tobolky důkladně zapijte vodou. Nepřekračujte doporučené denní dávkování, vyšší dávky konzultujte s lékařem. Nenahrazuje pestrou stravu. 

Skladujte v suchu, temnu, do 25°C. Kontraindikace: nedoporučuje se užívat lidem se žlučníkovými a ledvinovými kameny. Neužívejte při přecitlivělosti na některou z obsažených látek.

Vztah ke zdraví ze seznamu dosud neposouzených zdravotních tvrzení podle článku 13.1 - tzv. "On hold" seznamu 

Kurkuma - kurkumin
Kurkumin a piperin tobolky

Normální trávení

Normální činnost jater

Normální činnost kardiovaskulárního systému-krevní oběh

Imunitní systém

Normální stav kloubů a kostí

Normální činnost nervové soustavy

Normální funkce dýchacího systému

Normální stav pokožky

Duševní rovnováha

Koření Kurkuma můžete přidat i do polévky, Zásadité směsi Mineraly, bylinných čajů, do těsta při pečení buchet, sekané či na obarvení velikonočních vajíček.

 

Vztah ke zdraví ze seznamu dosud neposouzených zdravotních tvrzení podle článku 13.1 - tzv. "On hold" seznamu 

Pepř-piperin

Normální trávení-tělesná hmotnost

Oběh v jemných krevních cévách a kapilárách

Normální činnost nervové soustavy

Normální činnost dýchacího systému

Povzbuzení

Relaxace

Dobrá nálada

Normální činnost cévní soustavy

Pohlavní systém u žen

Zdraví jater

Nejdůležitější  pro naše zdraví a pohodu je tedy prevence, "v zdravém těle zdravý duch", je heslo starých Sokolů a platí pořád.